< Tilbage

Løsspringningen er fuldført06-03-2020 - 13:48

De unge springhingste i Hold I er i dag blev løssprunget for anden gang i Herning, og det er sidste gang i kåringsforløbet. Nu er de 15 hingste klar til den sidste fremvisning på søndag, hvor der vil være frasortering og præmiering

15 unge hingste har i Krafft Arena M demonstreret deres springegenskaber i løsspringning, og dermed har dommerne også set hingstene for sidste gang, inden de skal se dem på søndag til frasortering og præmiering.

 

Dommerne så hingstene første gang ved forbesigtigelsen på Vilhelmsborg i december måned, hvor de også blev løssprunget og igen i februar måned ved trænings-løsspringning. Her ved hingstekåringen i Herning har dommerne set springhingstene i løsspringning onsdag, på fast bund torsdag, hvor de også blev vist i longe, og i dag fredag i løsspringning for sidste gang.

 

Avlsledelsens Johnny Hansen fortæller, at det onsdag aften var nogle meget friske hingste, som dommerne først så løse på banen, inden de blev ledt ind i løsspringningsbanen, der startede med en højere lodret forhindring for at få hingstene til at bakke lidt af, og det klarede de godt.

 

– I dag gjorde vi noget nyt i fredagens løsspringning ved igen at få hingstene vist løse i galop på ottetal, og det gjorde dem rolige og balancerede inden springningen. Tidligere gjorde man det, at man trak hingstene ind i løsspringningsslusen, men det er vi gået væk fra. Nu bliver de bare guidet ind og bliver stoppet derinde og får lidt tid, inden de får lov at tage springene, der i dag startede med en oxer, fordi vi i dag var mere interesseret i at se hingstenes form i springningen.

 

– Det er første gang i mine 10 år med ansvar for løsspringningen her i Herning, at afviklingen har været bedre om fredagen, og det er nok, fordi hingstene igen fik love at løbe i ottetal, og så er banen også rykket lidt væk fra publikum, og det gav mere ro i afviklingen ned igennem serien, konkluderer Johnny Hansen og fastslår samtidig: – Vi har et super godt team til at styre afviklingen af løsspringningen, og det er altafgørende.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her