< Tilbage

Stutteri Ask på vej til hingstekåring 03-03-2020 - 17:38

Den store fynske springstald, Stutteri Ask, melder klar til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning

Med sig til Herning har Stutteri Ask i år to unghingste til kåring, Casper Ask og Quinto Ask, to hingste til færdigkåring og præsentationsklasser, Cornet Senjor Ask og Jewel Ask Z og endvidere Cassado Ask, Fidelio Ask og Action Man Ask Z til præsentationsklasserne, Tekanawa Ask, Fabulant Ask og Holly Ask til Unghestechampionatet, Cornettino Ask til CSI***, Cyrano Ask, Alegra Ask, Valerie Ask og Finette Ask til CSI**, og derudover deltager to af staldens hestepassere, Hanne og Emma, med deres egne heste, Cor De Ask og Pittegårdens Cassiopeia, i henholdsvis CSI** og Krafft Amatør tur.

 

Sidste år skrev vi artiklen ”Unghingstene er mit hovedansvar”, hvor Stutteri Asks avlsleder Betina Møller betroede, at hun ville stille med en Quarz-søn i år – og det har hun holdt, for unghingten Quinto Ask er nemlig efter Quarz Ask og hoppen Hiphop Ask e. Ci Ci Senjor Ask, og han stiller til kåring sammen med Casper Ask, der er efter Ci Ci Senjor Ask og hoppen Henna Ask e. Kannan. Sjovt nok har begge hingste også deres ældre brødre med i Herning, nemlig Cornet Senjor Ask e. Cornettino Ask/ Ci Ci Senjor Ask og Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Kannan, og Henna Ask er faktisk også mor til Holly Ask, der skal deltage i Unghestechampionatet.

 

– Quinto Ask er desuden nærmest født til Herning, idet han har fødselsdag lørdag den 7. marts, fortæller Betina med et smil og fortsætter: 

 

– I år bliver et år med fokus på de lidt yngre heste. Cornettino Ask er den ældste, vi har med, og han er nu 10 år gammel. I slutningen af 2017 var han uheldig og brækkede hovbenet, da han fjollede rundt ude på folden, hvilket betød, han var væk fra stævnebanerne i 1½ år. Han er nu heldigvis helt fit igen og har her i starten af 2020 haft flot debut i S* med 0 fejl og placering, og det er da også planen, at han skal gå 145 cm i Herning med Karen i sadlen, og hvis alt gå vel, skal de i løbet af året også ud og prøve kræfter med større klasser.

 

– Sørens ældste heste ved dette stævne er de to 7-års; Cyrano Ask og Alegra Ask, der var nr. 1 og 2 i DRF’s championatsfinaler for 6-års heste sidste år. De deltog begge ved Fredericias landstævne sidste weekend, hvor de begge vandt en 135 cm klasse, hvilket også er det, de forventes at komme til start i Herning.

 

– At hestene er lidt yngre betyder også, at vi ikke selv vil være en del af den store Stutteri Ask Grand Prix og Gallashowet i år, men det betyder bestemt ikke, at det bliver et dårligt år, for vi har nogle rigtig gode ungheste i god udvikling med, og jeg kan bestemt kun opfordre til at gå ind og se bl.a. hingstepræsentationsklasserne i hal E fredag og lørdag, hvor der bliver fortalt noget ekstra omkring hingstene og deres forcer, og man kan som tilskuer få meget ekstra information omkring hingstene, opfordrer Betina.

 

– Og så syntes jeg jo personligt, at hingstekåringen er et af arrangementets højdepunkter, hvor de nye stjerner viser sig og de ”gamle” stjerner indfrier forventningerne ved at stille med nogle gode afkom, så der er spændende at følge og ”spå” om, hvad fremtiden bringer, slutter Betina fra Stutteri Ask.  

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her