< Tilbage

God ridning blev belønnet i dressurchampionatet05-03-2020 - 21:48

Dommerne var begejstrede over at se så god og harmonisk ridning i den anden afdeling af Blue Hors Unghestechampionatet i Dressur. Sweetnes holder fast i førstepladsen, efterfulgt af Grand Galiano – to talentfulde heste, hvis ryttere også fik rosende ord med på vejen

Det var en fornøjelse som dommer at være vidne til så god ridning i dag, fortæller to af dagens dommer, Susanne Baarup og Isobel Wessels til Ridehesten.
– Dagens vigtige budskab er, at når man rider hesten på en naturlig måde, så opnår man højere karakterer, fordi det er harmonisk og ukompliceret. Der er ingen store fejl, korte halse eller åbne munde, og hestene er i balance, ser glade ud og går fremad på en god måde. Det var klart højdepunktet for os i dag, siger Isobel Wessels, og Susanne Baarup tilføjer:
– Netop de tre første heste i dag var eksempler på rigtig gode heste, som blev fremvist korrekt, og var glade.


Sweetnes holdt det høje niveau

Den sorte hoppe Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lancelot (opdr. Lisbeth B. Andersen), som i går kom på en delt førsteplads med Nobelle, fik igen i dag gjort et godt indtryk på dommerne, som endnu engang gav den et 10-tal for dens rentaktede, rytmiske skridt. Dens kraftfulde trav blev belønnet med 8.5, og galoppen fik den karakteren 8 for. 
– Overordnet er det en meget ridelig hest. Den gik en super test og er helt sikkert i gode hænder hos dig, sagde dommerne henvendt til rytteren Silje Bakken. Ud over 10-tallet i skridt, fik den 8.5 i trav, 8 i galop, 8.5 i ridelighed og 9 i kapacitet, og den fører dermed stadig championatet, nu med en samlet score på 526.000.


Velredet Grand Galiano fik stor ros

Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) redet af Rikke Dupont, som nu ligger nummer to i championatet inden testrytterdelen med 524.000 point, fik nydelige karakterer i sine gangarter, især i trav, hvor den fik 9.5, og det var i høj grad harmonien mellem hest og rytter, der gjorde indtryk.
– Vi kunne rigtig godt lide traven, lød det fra dommerpanelet. – Vi kunne især godt lide, at du ikke presser hesten, men rider i en naturlig ramme og lader den gå fremad selv. Galoppen blev ligeledes redet meget naturligt.
Da der skulle gives ridelighedskarakter, sagde dommerne, at dette var den foreløbigt mest ridelige hest, de havde set i dag, og belønnede den med 9.5.
– Den gjorde alt, hvad du bad den om, og i samme øjeblik, den fik tøjlen, strakte den sig ned og frem, lød de rosende ord, efterfulgt af et 9-tal i kapacitet.
– Bliv endelig ved med at ride på den måde, du gør. Det er præcis det, vi ønsker at se.


Dancer dansede ind på tredjepladsen

Jan Møller Christensen, som tidligere på dagen vandt lilletur på Hesselhøjs Donkey Boy, havde i unghestechampionatet svunget sig i sadlen på den velgående Møllegårdens Dancer e. Dimaggio/Bøgelys Camaro (opdr. Lone Christiansen). Selvom Dancer kiggede lidt i hjørnerne, scorede den tre gange 8.5 og to 9-taller. Det ene 9-tal faldt i galoppen, som var stor og opadbakke, og den sortbrune hingst udviste stor villighed over for opgaven.
– En klar kandidat til fremtidens dressurbaner, lød ordene fra dommerpanelet, sammen med karakteren 9 i kapacitet.
To andre heste opnåede den imponerende karakter 9 i kapacitet, nemlig Hedelunds Anakin e. Apache/Blue Hors Hotline (opdr. Rikke Kvist) redet af Ditte Mikkelsen og Atterupgaards Spiderman e. Atterupgaards Seebach/Stedinger (opdr. Atterupgaard) redet af Maria Anita Andersen. De to indtog henholdsvis fjerde- og femtepladsen i championatet.

 

Se resultatlisten og den samlede stilling


24 heste videre til finalen

Nu bliver det rigtig spændende at se, hvordan det kommer til at gå i finalen på lørdag, hvor de 24 bedste heste skal rides af testrytter Daniel Bachmann Andersen. Og det glæder Susanne Baarup og Isobel Wessels sig til at overvære.
– Han er sådan en dygtig toprytter. Jeg er sikker på, han kunne ride papirkurven derovre og få det til at fungere, siger Isobel Wessels med et glimt i øjet, og Susanne Baarup nikker, mens hun tilføjer: – Det bliver rigtig spændende at se ham i overmorgen.

 

B-finaler fredag
De resterende heste, der ikke gik videre til A-finalen, skal gå B-finale fredag aften fra kl. 20 i Arena E.

Se start- og resultatlisterne

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her