< Tilbage

De 3-årige dressurhingste er klar til afgørelsen06-03-2020 - 18:31

Med afslutning på løsvisningen af de 3-årige dressurhingste i Krafft Arena M her til aften har dommerne nu set alle unghingstene for sidste gang inden den store kåringsdag på søndag, hvor der vil være frasortering og præmiering

Efter fremvisning på fast bund torsdag, longering og efterfølgende løsvisning fredag har også de dressurbetonede hingste i Hold I fuldført deres fremvisning her under hingstekåringen i Herning, og de har nu hviledag lørdag inden den store afgørelse på søndag.

 

I dagens løsvisning har hingstene til dels demonstreret deres måde at gribe situationen ved løsvisning an på og håndtere de forskellige udfordringer, når de er blevet ledt rundt i ottetal og blevet bedt om at stoppe og vende. Udover at sige noget om hingstenes indstilling og reaktioner giver det også meget information om deres overblik, hurtighed og balance, ligesom dommerne har endnu en mulighed for at få indtryk af hingstenes bevægelse.

 

Det har været nogle særdeles friske og oplagte hingste, som publikum og dommere har oplevet løse i på banen, og mange af hingstene har udvist stor glæde og enormt energioverskud, så der har ikke været nogen træthedstegn at spore – tværtimod.

 

Trods de næsten overfriske hingste forsikrer talsmand for avlsledelsen, Claus Hansen, at løsvisningen var succesfuld med en god afvikling i ottetals-visning. – Når hingsten vises løse, får de at se, hvordan de fungerer uden støtte af tøjler, og desuden er der nogen, der i forhold til tidligere visninger har udviklet sig den ene eller andet retning. Desuden er det første gang i kåringsforløbet, at vi får hingstene at se på skridtring, og det er også meget givtigt, fortæller Claus Hansen, der er yderst tilfreds med årets kollektion af unge dressurhingste.

 

– Det er et flot og ret homogent hold af hingste af forskellige blodlinjer, så der er blodmæssigt en god diversitet i holdet. Bevægelsesmæssigt har vi set hingste med en funktion, der byder på mere end mekanik, men også smidighed og elasticitet, fastslår han og konkluderer:


– Vi vil helt sikkert komme til at stå med en rigtig flot kollektion på søndag, hvor man vil se et højt niveau i præmieringen.

 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her