< Tilbage

KRAFFT Tour of Amateurs-vinder rørt til tårer 12-03-2022 - 15:00

KRAFFT Tour of Amatuers finalen var en tur med op og nedture for flere af rytterne. Nu har rytterne kæmpet så meget for at nå hertil, og når der så var noget, der ikke helt spillede – så var skuffelsen tydelig

Det var til en stuvende fuld tribune, at Nanna og resten af klassen kunne vise, hvorfor at de var kommet med til finalen i KRAFFT Tour of Amateurs. Selvom det var tydeligt, at der var lidt flere nerver på i dag hos nogen af rytterne, end der havde været i de to kvalifikationsrunder, så har niveauet hos rytterne været rigtigt højt – også selvom det ikke lige lykkedes helt for alle i dag. Men lige så tydelig som skuffelsen var hos nogen, lige så enorm var glæden hos vinder Nanna Louise Tarp Jensen, der red på Gaisha Taj Mahal e. Q-miles N/Cascavelle (opdr. Marianne Wolff). Både til præmieoverrækkelsen og på æresrunden fik tårerne frit løb.


Det lykkedes Dansk Varmblod at fange Nanna, lige som hun var kommet ud af banen. Til spørgsmålet om, hvordan hun havde det lige nu: ”Lige nu der bævrer jeg over det hele, og jeg kan slet ikke forstå, at min lille bitte pony lige har gjort det der. Det er er sindssygt, fuldstændig vildt. Det betyder alt. Jeg har lagt så meget arbejde i den hest.”

Faktisk så er Gaisha Taj Mahal endnu et eksempel på, at med hårdt arbejde, god undervisning og lidt held, så kan man godt få en god hest, uden at skulle have den store pengepung fremme: ”Jeg købte hende for 50.000 kr. Jeg skulle bare have en hest, og nu går den det her – hvor er det vildt!”, hvorefter Nanna fortsatte: ”Jeg købte hende som total rå 4 års, og skulle bare se om jeg kunne få hende til at fungere. Hun var meget speciel og sensitiv og en meget sær hest. Men nu, der kan jeg få hende til alt. Den tror bare på hvad jeg siger, og hun gør så alt jeg beder om.”

Det at ride stærkt er nyt for Nanna: ””Jeg har aldrig været rytteren, der er gået efter at vinde. Det lyder underligt, når jeg står her. Men jeg har aldrig haft en speedhest som hende, så det var først i sommer, at jeg begyndte at lære at ride en omspringning. Jeg har ikke haft heste, der kunne det før, da de har været for store og langsomme i deres bevægelser. Men min træner Peter Mertz fik sat skub i det, sagde til mig at det kunne jeg godt ride stærkt - det er ikke længere væk, end hvis du træner et halvt år mere, så er den der. Nu er der gået et halvt år, og så eksploderer det sådan her.”

 

Der skulle fart over feltet for at vinde

Det lykkedes kun tre ryttere at ride fejlfrit og samtidig komme under den nærmest magiske grænse der hed 60 sekunder. Den første til at komme under 60 sekunder var Freja Fredslund på Curie e. Willemoes/Racot (opdr. Mads Qvist), og hun var start nr. 9 på banen. Næsten resten af klassen lå hun flot i spidsen, efter hun havde stoppet tiden på 58,80 sekunder, og det var først ved rytter nr. 21 at en anden rytter nærmede sig hendes resultat. Det var Julie Rask med Passion Sejh e. Quintet/Bøgegårdens Lansisni (opdr. Helle og John Søndergård Nielsen), men med en tid på 59,11 sekunder var det ikke nok til at lægge hende i spidsen af klassen. Med start nr. 23 og som næstsidste rytter i klassen, fik vi Nanna Louise Tarp Jensen på banen. Det var tydeligt fra første færd, at hun havde ikke tænkt sig at give den førsteplads væk. I samarbejde med Gaisha Taj Mahal, så lykkedes det hende at stoppe tiden på 56,80 sekunder, og det skulle række til at være vinder af en KRAFFT Tour of Amateurs finalen samt en billet til KRAFFT Tour of Amateurs i de fantastiske kulisser i Falsterbo til sommer!

Resultatet af klassen kan ses her.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her