Banedesigner Bo Bak Andersen havde sørget for en god og reel bane i dagens 150 cm – der var mulighed for rytterne til at holde en god rytme hele vejen, og give sig selv muligheden for en god tur. Bommene faldt forskelligt rundt på hele banen, hvilket absolut er et kvalitetsstempel, for så var der ikke noget, der var alt for svært.
Desværre betød det også, at bommene faldt forskelligt rundt på banen for danskerne – første dansker der var tættest på, var Lars Nørgaard Pedersen med avlshingsten Bøgegaardens Gladiola e. Bøgegaardens Graf’s Stakkato/Bøgegaardens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) – men desværre faldt sidste spring, hvor man kunne høre den tydelige ærgrelse hos publikum. Det nedslag gjorde at det rakte til den utaknemmelige første uplacerede.
Den anden danske rytter, der var tæt på at få taget til at løfte sig ved publikums jubel var Stine Cassøe med Conchillo e. Churchill/Concorde (opdr. Ane Stoltze) – men desværre holdt nerverne sig ikke helt i ro til det sidste spring. Det betød, at de ikke kom helt optimalt derhen, og det kostede en bom og endnu engang kunne man høre publikum sukke i bare ærgrelse. Stine sluttede lige efter Lars Nørgaard Pedersen.
Spænding lige til det sidste i omspringningen
Det lykkedes seks ryttere at kvalificere sig til omspringningen fra i alt fem forskellige nationaliteter.
Den første på banen var 20-årige norske Mira Oliva Høidal med Boleybawn Aasha e. Dignified van’t Zorgvliet/Air Jordan. Hun lagde ud med et godt tempo, men turde ikke tage den helt skarpe vendning indenom til nr. 2 og tog derfor turen ruden om planterne. Derfra var det tydeligt at hun gik efter den fejlfrie men knap så hurtige tur – og det lykkedes også med den fejlfrie tur, hvorefter hun stoppede tiden på 41,39 sekunder.
Cassandra Orschel fra Polen var den næste med Dacara E e. Cancara/Caretino. Her blev der også gået efter den sikre tur, hvor ruten var magen til Mira Oliva Høidal. Men Cassandra var lige marginalt hurtigere rundt i vendingerne, hvilket gjorde hun stoppede tiden lige en smule tidligere – på 41,32 sekunder, og hun var altså kun 7/100-dele hurtigere end Mira Oliva Høidal.
Hollandske Mel Thijssen, der er i fuld gang med at ride sit sidste år som youngrider, var med Florida Balia NL e. Bustique/Lux Z den næste på banen. Hun er fra den kendte ridefamilie, så i lighed med resten af familien ved hun hvordan man rider stærkt. Det gjorde hun også her! Hun tog turen indenom planterne til nr. 2, men på nr. 3 forsvandt muligheden for en sejr. Her faldt forkanten desværre, og tempoet blev sat ned. Yderligere en bom faldt på den næstsidste, men tiden på 37,95 sekunder havde været mere end god nok til en foreløbig førsteplads. Men med en nedsættelse af hastigheden, så det var tydeligt, at det var muligt at ride turen endnu hurtigere, og med et par hurtige ryttere i vente, så var det spændende hvordan klassens resultat ville ende med at se ud.
Næste rytter var den lynhurtige svensker Jens Fredricson med Karmel van de Watering e. Diamant de Semilly/Quick Star, og han tog selvfølgelig turen indenom planterne til nr. 2. Karmal viste sin kæmpe kapacitet rundt på banen, men det kostede også lidt tid at Karmal brugte så meget tid i luften! Men med en fejlfri tur i tiden 38,28 sekunder, så skulle det vise sig at være mere end rigeligt til at tage sejren!
Men inden det var sikkert og vist, var der stadig to ryttere tilbage i klassen. Fra Litauen var næstsidste rytter Andrius Petrovas med Linkolns e. Louis J/Calando IV. Han ville også gerne vinde denne her klasse! Så han tog den skarpe vending indenom planterne til nr. 2, og det lykkedes ham at lave den absolut hurtigste vending til dobbeltspringet. Men rundt til den næstsidste lykkedes det ham ikke at holde Linkolns helt i balance, og det kostede en bagkant. Med en tid på 36,10 så var det den absolut hurtigste tid indtil nu.
Men hvis en mand kunne slå den tid – og samtidig være fejlfri, så var det Rolf-Göran Bengtsson! Svenskeren var den sidste rytter på banen, og stilheden sænkede sig i hallen, som havde det været en dressurklasse der var i gang. Selvfølgelig sørgede han for at komme godt i gang, tog den skarpeste vending til nu til nr. 2 der var set indtil nu, samtidig med at han holdt avlshingsten Zuccaro e. Zirocco Blue VDL/Caretino helt i balance. Bedst som man troede at det hele gik som smurt i olie, så faldt bagkanten på det næstsidste spring. Men tiden var der ikke noget at sige til – med en tid på 36,91 sekunder så var han næsten 1,5 sekund hurtigere end landsmanden Jens Fredricsson! Men med en bom betød det, at han sluttede på femtepladsen.
Det betød at det blev Jens Fredricson, der tog sejren foran Cassandra Orschel og med Mira Oliva Høidal på tredjepldsen. Fjerdepladsen gik til Andrius Petrovas.
Resultatet af klassen kan ses her.