< Tilbage

Egelunds Babette i spidsen af unghestechampionatet inden testrytter11-03-2022 - 08:07

I Dansk Hesteforsikring Ungehestechampionat i springning blev der torsdag flyttet rundt på stillingen i toppen, så nu er det Egelunds Babette, der er alene i spidsen

Dagens absolut højeste score blev givet til Egelunds Babette e. Balou/Cajus (opdr. Line Thomey) redet af Maria Bjørnkjær Asferg. Det blev til hele tre 9-taller og 9,5 for kapacitet, og når man så dagens runde, kunne man godt forstå de flotte karakterer. Der blev sprunget fuldstændig uovertruffent fra Egelunds Babettes side, og fra dommernes side kom der lige en stikpille til publikum – for der blev ifølge dommerne Bo Kristoffersen og Bo K. Møller slet ikke klappet godt nok, i forhold til den præstation, der netop havde udfoldet sig.

Til Egelunds Babette og ikke mindst Maria, udtalte dommerne bl.a.: ”Vi synes, at det er en fantastisk dejlig hest, og den kom også vanvittigt godt fra start af i går. Når I kommer ind på banen i dag, der udstråler I bare at det er fedt at være i Herning og det skal I bare klare sammen. Du har en hest, der er med dig. Den er positiv og sindssyg godt uddannet. Der er stadig lidt her og der, men du har gjort et fantastisk job. Kapacitetsmæssigt så springer den sådan, som man godt kunne tænke sig ud i fremtiden.” og derfor endte Egelunds Babette med 9 for teknik, galop og ridelighed og hele 9,5 for kapacitet.

Lige i hælene kom Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask). De fik efter dagens tur placeret sig på en andenplads, efter at Karen Møller Rohde fik styret Fi Fi Ask sikkert rundt på banen.
Her fik publikum igen en stikpille fra dommerne, for heller ikke her synes de at klapsalven passede med præstationen, for det var en virkelig god tur. ”I dag var det en helt anden hest at se på, end den vi fik set i går. I fik ramt et helt andet tempo fra start af i dag, hvilket gjorde Fi Fi Ask fik meget mere galop og kapacitet. Hun sprang med super godt teknik og rideligheden var helt i top i dag.” Karakteren blev 9 for teknik, 8,5 for galop og kapacitet samt 9,5 for ridelighed.
Den præsentation gjorde at Fi Fi Ask i den samlede stilling endte på en fjerdeplads, og derfor stadig er med i topkampen inden Andreas Schou skal uddele sine karakterer.  

Anni Pape og Gerdings Miss Vase e. Chacoon Blue/Ladas (opdr. Jens Peder Pedersen) fik i dag placeret sig på en tredjeplads, hvilket også betød en trejdeplads i den samlede stilling. Omkring Gerdings Miss Vase udtalte dommerne: ”Gerdings Miss Vase var en hest som vi virkelig godt kunne lide i går, og det kan vi stadigvæk i dag. Den gav sig i dag lidt bedre tid i springet i dag, hvor hun i går var lidt hurtigere nogle gange, så alt i alt noget bedre i dag. For at kunne få en helt topkarakter, skulle hun komme bedre op foran, men hun har en rigtig god bagbensteknik samt galop med energi og kraft, der giver et kraftfuldt afsæt.” Dog ville dommerne have foretrukket det hele så lidt mere let ud og dermed med færre galospring rundt på banen, så på den front kostede det i dag på rideligheden. Men med 8,5 i teknik, 9 i galop og kapacitet samt 8 i ridelighed, så var det mere end rigeligt til at placere sig på en foreløbig tredjeplads i den samlede stilling.

I den samlede stilling ligger Mathilde Lind Skjøtt og Maigaards Schakilou e. Balou du Rouet/Carpaccio (opdr. Maigaard Randers ApS) på en andenplads, efter de under dagens tur red sig ind fjerdepladsen. Mathilde var ikke helt så heldig rundt på banen i dag, som i går, hvor hun red sig direkte ind i spidsen af Unghestechampionatet: ”Mathilde leverede i går en helt fantastisk præsentation, hvor der ikke var noget at sætte en finger på. I dag kommer du i gang lidt under tempo, og rammer et par af springene ikke så godt, og det gør, at den ikke springer helt så afslappet og helt så meget igennem kroppen, som vi så den i går. Det ændrer ikke på at det er en fantastisk hest. Den afvikler springet fantastisk.” og med de ord fik Maigaards Schakilou 9 for teknik samt 8,5 for galop, kapacitet og ridelighed.

Den samlede stilling kan ses her.

Efter torsdagens anden afdeling betyder det, at de 20 heste der skal testes af testrytter Andreas Schou er fundet. De første 10 heste bliver vist frem fredag af Andreas fra kl. 14.30 i Dansk Hesteforsikring hal E, og den liste kan ses her. Først lørdag kender vi dog den endelige resultatliste, for kl. 13.15 i hal E, vil de sidste 10 heste blive testet. Den liste kan ses her.

For de 20 heste, som ikke er gået videre til testrytter, er der en b-finale lørdag aften – den liste kan ses her.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her