< Tilbage

Verdens nr. 1 vinder Stutteri Ask Grand Prix12-03-2022 - 17:29

Lørdag eftermiddag var der igen gang i den i fantastiske Boxen. 40 ryttere var til start i Stutteri Ask Grand Prix, hvor det blev svenske Peder Fredricson der løb med sejren. Lars Nørgaard Pedersen red fejlfrit i i hovedrunden

Banebygger Bo Bak Andersen havde et mål om 6-8 fejlfrie ryttere i hovedrunden, men det blev til lidt flere. Banen havde ellers en høj sværhedsgrad, hvor springene kom hurtigt efter hinanden og samtidig stod teknisk svært. I alt lykkedes det 12 ryttere at ride fejlfrit i hovedrunden, men det var kun de bedste 10 ryttere, som skulle mødes i en omspringning. Det var særdeles ærgerligt for det danske publikum, hvor det lykkedes kun en dansk rytter at ride fejlfrit. Det var den nuværende danske mester Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegaardens Gladiola, som var den langsomste med fire fejl, og derfor blev placeret som nr. 12.

Ud af de 10 ryttere, der kom videre til omspringningen, var 7 af dem fejlfrie. Og der blev virkelig redet om at blive vinder af klassen. Den første fejlfrie rytter var Benedikte Serigstad Endresen med Lieschen e. Bøckmann’s Lord Pezi/Cordalme. Hun gav det et rigtigt godt skud, men ombord på Lieschen så har hun hænderne fulde for at komme ordentligt rundt, og det gjorde det svært for hende at ride rigtigt stærkt. Hun stoppede tiden på 36,58 sekunder.

Den tredje rytter i omspringningen var tyske Philip Rüping med avlshingsten Casallco. Det lykkedes ham at ride en utrolig hurtig runde, på den måde så det egentligt ikke så ud som at det gik så stærkt. Ikke en eneste gang tog han tilbage i sin hest, og det lykkedes ham at stoppe tiden på tiden på 34.05 sekunder.

Jens Fredricson er den sidste vinder af Stutteri Ask Grand Prix CSI3* - kunne han gøre det igen? Han gjorde et rigtigt godt forsøg på Markan Cosmopolit e. Cohiba/Calido I, så Marken Cosmopolit måtte trylle for at komme fejlfrit over forhindringerne – men det lykkedes at komme fejlfrit igennem mållinjen i tiden 35,25 sekunder.   

Efterfølgende lykkedes det også Gregory Cottard på Bibici e. Norman Pre Noir/Nelfo du Mesnil at ride fejlfrit i tiden 34,76 sekunder.

Men så blev det tid til en tidligere verdensetter – svenske Rolf-Göran Bengtsson med avlshingsten Zuccero e. Zirocco Blue BDL/Caretino. Zuccero, der sprang fuldstændigt overlegent – den legede med bommene, som var det en meter, den sprang rundt på. Desværre var det ikke helt hurtigt nok, selvom Rolf-Göran virkelig gjorde et forsøg, men tiden stoppede på 34,76 sekunder.

Fra den ene svensker til den anden - næstsidste rytter var den nuværende verdensetter Peder Fredricson på sin ekstremt velspringende H&M Crusader Ice e. Cabaschon/Corland. Og han gav den maks gas – og han gjorde det! Det var fantastisk flot ridning, jo tættere han kom på mållinjen jo mere holdt publikum vejret. Det var lige før at han gav den lidt for lidt for meget gas ned til det sidste spring, men det gik og med en tid på 33,61 sekunder var han direkte ind i spidsen af klassen.

Derefter var der kun en rytter tilbage i klassen. Det var belgiske Jens Vandenberk med Faldino e. Heartbreaker/Jus de Pomme, men det var ikke muligt for ham at nærme sig Peder Fredricsons tid. Med 35,09 sekunder måtte Jens tage til takke med femtepladsen bagved Gregory Cottard der tog fjerdepladsen, Rolf-Göran der tog tredjepladsen. Philip Rüping der måtte se sig slået til andenpladsen og verdens bedste rytter Peder Fredricson, der igen kunne se selv helt i toppen på podiet.

Resultatet af klassen kan ses her.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her