< Tilbage

Mød Dufour til specialclinic i Herning04-02-2019 - 14:22

– Jeg glæder mig, det bliver fedt, men jeg er også lidt nervøs, fortæller OL-rytter Cathrine Dufour, som tager både Atterupgaards Cassidy og Bohemian med til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning til marts

Siden 1999 har Dansk Varmblod skabt en tradition for at benytte torsdag aften under hingstekåringen til at invitere til et specialarrangement med fokus på uddannelse af heste og ryttere. En aften, hvor rytteren kan få værdifulde input til den daglige træning. Adskillige danske og internationale kapaciteter har gennem årene tryllebundet publikum, og i år bliver med garanti ingen undtagelse.

 

Dansk Varmblod har indgået en aftale med OL-rytter Cathrine Dufour om at stå bag en lærerig clinic torsdag den 7. marts, og hun tager sine to Grand Prix-heste, Atterupgaards Cassidy og Bohemian, med samt en yngre hest. – Jeg vil ride enten Cassidy eller Bohemian under clinicen og den anden i de internationale konkurrenceklasser, fortæller hun.

 

Cathrine glæder sig meget til clinicen i Herning, men hun er også lidt nervøs og spændt. – Jeg kender jo opgaven og har holdt flere clinics derhjemme, fortæller hun, men de store rammer i Herning er jo imponerende.

 

Det er Cathrines plan at udvælge to af sine elever, der så skal med til Herning for at vise, hvordan Cathrine arbejder med sine elever og deres heste. Og så vil Cathrine selv i sadlen på en af sine yngre heste samt på en af Grand Prix-hestene. Det sidste falder hende let, men hun har ikke så stor erfaring i at undervise andre for åben mikrofon, så det er hun lidt spændt på udfaldet af.

 

Cathrine selv har altid søgt informationer om, hvordan andre, dygtige ryttere træner, og derfor er hun bevidst om, at hun nu selv er i den situation, at mange gerne vil lære noget af hende.

 

– Jeg vil gerne vise nogle øvelser, hvor publikum vil kunne se en forandring efter træningen. Jeg vil vise, hvordan vi kan bruge nogle øvelser til at forbedre andre. Jeg vil gerne gøre det ret simpelt og finde nogle nedslagspunkter, hvor vi viser hestenes svagheder og fortæller, hvordan vi arbejder med det og løser det. Er hesten kort i nakken? Kan den ikke finde ud af at gå til siden i sidebevægelser? Med meget mere.

 

På sine egne heste vil Cathrine give gode råd til opvarmning og forberedelse til konkurrence.

 

– Jeg glæder mig helt vildt, det bliver det travleste Herning for mig nogensinde! Normalt har jeg haft rigtig god tid til at hygge mig, men i år bliver det med fuld arbejdshat på. Det bliver spændende, og der er allerede mange som spørger til min clinic, så jeg håber på en fyldt og virkelig glad hal, for så bliver det sjovere. Når jeg træner mine heste, så må det gerne være lidt sjovt og rart, og den stemning håber jeg på, vi får i Herning. Jeg vil gerne sparre med publikum, derfor er man velkommen til at stille spørgsmål. Så bliver det meget lavpraktisk, løsninger jeg kan vise på hesten, samtidig med at vi får en snak om, hvordan man kan gøre det.

 

Ovenstående er ligesom det ”fiskeben”, som Cathrine fortæller, hun har tænkt at bygge sin clinic op omkring, men frem mod hingstekåringen vil der komme mere til.

 

– Jeg har ikke set så mange clinics, men husker især et par super gode med Charlotte Dujardin og Carl Hester samt en med Andreas Helgstrand og Anna Kasprzak. En god clinic for mig har været, når jeg går hjem derfra og tænker: Det vil jeg hjem og prøve, så er man sulten efter at prøve noget nyt.

 

– Det vigtigste er, at det er nede på jorden og lærerigt. Det bliver ikke nogen opvisning, det bliver helt basalt; hvordan er en god opvarmning, hvordan er en god schenkelvigning, hvordan kommer man dertil og hvordan kommer man i gang med at lave enkeltchangementer? Øvelser og løsningsforslag som er brugbare for alle.

 

Og selvfølgelig, fortæller Cathrine, så kommer hun til at vise alle de svære øvelser på sin Grand Prix-hest, med gode råd til at udvikle netop de øvelser.

 

– Og så glæder jeg mig til at ride konkurrencerne i Herning. Jeg elsker at ride i Herning, hvor folk bare er så søde og gode til at bakke op. Nogle af de vildeste oplevelser i min karriere har jeg haft i Herning, så jeg glæder mig bare til at ride ind i arenaen, slutter Cathrine Dufour.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her