< Tilbage

Jeg forventer meget af mine to Sezuan-sønner04-03-2019 - 07:24

Dressurrytter Jan Møller Christensen har kvalificeret to Sezuan-sønner til Unghestechampionatet i Herning. Nu glæder han sig til at vise de to talentfulde heste, som han forventer sig meget af

Med JJ Sancerre e. Sezuan/Blue Hors Romanov (opdr. JJ Horses) samt sin privatejede hest Sazerac Havdal e. Sezuan/Come Back II (Opdr. Ole From), som begge skal vises i Unghestechampionatet i dressur, kan dressurrytter Jan Møller Christensen se frem til nogle spændende dage i Herning.

 

Han fortæller, at Herning både er som en eksamen, der skal overståes, men også nogle intense og sjove dage, man som proffessionel rytter bliver ved med at se frem til år efter år.

 

– Min egen Sazerac Havdal har været her hos mig i et års tid, hvor jeg har uddannet ham. Det var min gamle far, der red ham til, men derefter overtog jeg uddannelsen af ham, siger Jan Møller Christensen.

 

I kyndige hænder har Sazerac Havdal udviklet sig fra at være det, Jan Møller Christensen kalder en ”ordentlig lemmedasker” til at være en sammenhængende og muskuløs unghest.

 

– Han er lidt følsom og han kan godt finde på at kigge lidt, men jeg har forberedt lidt til boksen i Herning ved, at vi har startet stævne, redet udendørs og varieret træningen, siger Jan Christensen.

 

Jan Møller Christensen gør hele tiden gør en dyd ud af at balancere, at hestene skal være klar til Herning, men ikke må presses mere, end de med deres blot fem år kan håndtere.

 

– Sezerac Havdal er en lidt ranglet hest på 1.80 i stg. Han var oprindeligt en ordentlig lemmedasker, men nu er han vokset rigtig godt sammen, så nu venter jeg mig meget af ham, siger Jan Møller Christensen.

 

JJ Sancerre er norskejet og i træning hos Jan Møller Christensen, som glæder sig til at vise hingsten frem til Herning. På sigt er det planen, at JJ Sancerre skal sælges, og han er en rigtig god hest, fortæller Jan Christensen.

 

– JJ Sancerre klarede sig rigtig godt i egnethedstesten, og efterfølgende er han blevet videreuddannet her hos mig, siger Jan Møller Christensen, som fortæller, at den unge hingst særligt har udviklet sin trav og fået muskler og styrke på det seneste.

 

Begge heste har naturligt en rigtig god galop, fortæller Jan Møller Christensen om de to ungheste, som begge på sigt skal sælges.

 

 

Volter, overgange og varieret træning

 

Jan Møller Christensen fortæller, at programmet, de unge heste skal testes i til Unghestechampionatet er svært og kræver, at de unge heste hænger godt sammen. For at forberede sine heste på programmet har han trænet overgange til skridt, volter, anspring fra skridt og systematisk arbejdet på, at hestene har fået styrken til at balancere sig rundt på banen.

 

– JJ Sancerre er meget cool, hvor Sazerac Havdal har krævet lidt mere træning på udebane for at lære at slappe af i uvante omgivelser, siger Jan Møller Christensen.


Med styrketræning og varierende træning på hjemmebane forventer Jan Møller Christensen, at begge heste kan gå programmet tilfredsstillende til Ungehestechampionatet i Herning og få uger.

 

 

Herning på kalenderen siden 1989

 

For Jan Møller Christensen er Hingstekåringen i Herning en helt fast ingrediens, når forårsmånederne går i gang. Siden 1989 har Jan Møller Christensen været at finde på hesteryg i Herning hvert eneste år – altså lige på nær af det år, hvor hans yngste barn blev født, men det kalder han også for ”lidt dårlig planlægning” fra han og hustruen Sophie Christensens side.

 

– Jeg har år for år haft flere og flere heste med, som jeg skal vise frem i Herning. I år har jeg otte heste med til Herning, siger Jan Møller Christensen.

 

Med sig har han fire unghingste, som skal stilles til kåring, to lidt ældre hingste, som skal deltage i præstationsklasser samt to unge heste, som skal deltage i dressurchampionaterne.

 

– Herning er lidt som en eksamen for os, der har mange heste med, vi skal vise frem. Folk har mange forventninger til hestene og deres træning, og det kan da godt lige give sug i maven op til Herning, siger Jan Møller Christensen.

 

Han beskriver, at det hele skal klappe i Herning, så hestene ser godt ud og gør deres bedste i flere dage i træk.

 

– Det er sjovt, spændende, stressende og meget tilfredsstillende, når tingene bare klapper, siger Jan Møller Christensen, som blandt andet holder af Hingstekåringen i Herning, fordi stemningen, tilskuerne og rammerne her skaber et drive, som er motiverende.


– Jeg glæder mig til at vise vores arbejde med hstene er lykkedes. Vi har nogle fantastisk fine heste med, som jeg glæder mig til at vise, siger Jan Møller Christensen, der også skal ride til gallashowet lørdag aften.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her