< Tilbage

Longering giver gode informationer08-03-2019 - 10:46

Her til morgen har de 3-årige dressurbetonede hingste været under bedømmelse i longearbejde ved Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning, og det var en stor fornøjelse af se de bedste hingste arbejde i longen

Longering af hingstene som et led i kåringsforløbet indførte Dansk Varmblod som et forsøg i 2009 - dengang blev det afviklet på opvarmningsbanen, og fra det følgende år har det være end del af kåringsbedømmelsen. Disciplinansvarlig i dressur, Bjarne Nielsen forklarer, at det netop er ved longeringen af hingstene, at dommerne får et godt indtryk af, hvad hingstene indeholder. Her ser de hingstene arbejde i rammen i indspændingstøjler, og det giver et indtryk af, hvordan hingsten vil kunne arbejde og balancerer under rytter. 

 

De danske hingsteholdere har fået godt styr på longeringen, Bjarne Nielsen understregede, at de var velforberedte på opgaven, og der i høj grad er sket en udviklingen fra den spæde start for 10 år siden til nu. Loneringen er et godt værktøj for dommerne, når de skal sortere i hingstene.  - Nogle hingste giver et bedre indtryk i longen, andre får udstillet deres problemområder, men generelt må jeg sige, at det er en rigtig god kollektion. Der er mange udenlandske hingste i holdet, og de er valgt fra den øverste hylde i de store udenlandske avlsforbund, men der er også rigtig fin kvalitet på de danskopdrættede hingste, understreger han. 

- Nogle af de udenlandske hingste har haft det lidt svært. De har været vist til kåring og hingstefremvisninger, så de ser lidt trætte og tørre ud, men heldigvis har vi jo set dem tidligere, bemærker Bjarne.

 

I eftermiddag bliver hingstene vist løse inde i Krafft Arena M, og her vil dommernes fokus samle sig om at vurdere, hvordan hingstene løser opgaven, specielt i galop, om de kan balancere i det ottetal, som hingstene vil blive ledet rundt i af hjælperne. - Det vil også give os nogle informationer om hingstenes eksteriør, om de er særke nok psykisk til at holde fokus, men naturligvis skal vi gøre, hvad vi kan få at hjælpe dem til at falde til ro, understreger han. Longering og løsvisning giver dommerne forskellige informationer om hingstene, og de forskellige input er med til at afgøre, hvorvidt hingsten op når adgang til afprøvning eller ej. Den afgørelse må vi dog vente på med spænding til på søndag, hvor den første og eneste frasortering finder sted i Boxen. 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her