< Tilbage

3200 oplevede Cathrine Dufour07-03-2019 - 22:48

Krafft Arena M dannede rammen om en helt særlig aften i selskab med den dobbelte EM-bronzevinder Cathrine Dufour – Cathrine øste ud af sine erfaringer med træning af hest og rytter på vejen mod Grand Prix i en clinic præsenteret af Skagen Fondene

– Når alt kommer til alt, så er jeg bondepige med beskidte støvler fra Roskilde, indledte Cathrine Dufour, som løftede sløret for, at hun vil sætte fokus på grundprincipperne i sin træning.

 

Cathrine har gennem hele sin karriere været sulten efter at få at vide, hvordan de bedste ryttere træner – hvad er deres træningsfif, hvordan ser de på træningen? Nu er hun selv en af verdens bedste dressurryttere, og hun har bestemt ikke glemt sit ønske om at vide mere om dem, som er på toppen. Derfor sagde hun ja til at holde clinic i Herning, og det var populært, for der var helt fulde huse med 3200 tilskuere, som hørte Cathrine speedsnakke og forklare, hvordan hun træner, og hun gav gode fif til at forberede og forbedre øvelserne.

 

Den første rytter i hallen var en rytter, som Cathrine ikke underviser, nemlig den 16-årige EM-ponyrytter Kristian Würtz Green og Bøgegårdens Santiago e. Soliman de Hus, en tidligere avlshingst, som nu er kastreret og Kristians partner i juniorrækken. Han trænes af sin mor Mette og af Hasse Hoffmann.

 

Cathrine indledte med at fortælle, at hun har lært af landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein at ride med en læderstop foran på sadlen. Den bruger hun, hvis hesten bliver lidt for frisk, hvis hun har behov for at støtte hesten uden at trække i den, eller hvis hun har brug for hjælp til lige at komme godt ned i sadlen og ned omkring hesten, som hun også viste det med den anden rytter Sanne Svendsen og Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/Sidney og en rytter, som Cathrine har undervist de seneste 7 år.

 

Parret debuterede sidste år i Grand Prix, og med den viste hun også, hvordan hun får ro, kontrol og fokus fra de vågne heste, som hun har så mange af hjemme i stalden. De viste flere changementer på andet spor på langsiden, hvor Cathrine understregede, at man skal tænke på at ride ind i en tunnel, når man laver et changement – forstået således, at hesten ikke må springe til den ene eller anden side. Og det kan man også bruge stroppen til at støtte hesten i. Og samtidig opfordrede hun Sanne til at tænke lige frem, og hele tiden have hesten foran sig, på bagparten.

 

Cathrine var åben i forhold til at fortælle om problemer og udfordringer i træningen, og hvordan hun arbejder med det. Som hun understregede: Det gør ikke noget, at man laver fejl i træningen.

 

Kontrol og ros et gennemgående tema
Cathrine var gavmild med rosen til både rytter og hest, og det var medvirkende til at gøre det til en positiv oplevelse for publikum, rytter og hest.

 

Cathrine talte også meget om kontrollen over speeder og bremse som et mål til at få et godt samspil med hesten. Hun viste også, hvordan hun bruger helt små trin, hvor hesten slapper af afløst af at gå op i normalt arbejdstempo, som et middel til at få hesten til at fokusere på rytteren og samtidig ændrer på hestens form og samlingsgrad.

 

Og så kom Bohemian
Cathrine red på banen med sin Grand Prix-hest Bohemian e. Bordeaux/Samarant (opdr. Heinrich Langewellpott) og viste, hvordan hun arbejder med hesten i en lang ”og kedelig” form, som hun sagde i opvarmningen. Og selvom hun har friske heste, som er meget arbejdsivrige, så nytter det ikke hele tiden at skulle vente og vente, de skal også rides fremad. Så igen under ridningen af Bohemian fik vi set, hvordan Cathrine bruger temposkifte i gangarter og øvelser til at opnå smidighed, kontrol og fokus.

 

– Jeg kigger lige ud på Nathalie for at se, om det er ok, hun nikker, sagde Cathrine om sin træner landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, som overværede clinicen tæt på banen.

 

Mange skridtpauser afløste de forskellige opgaver på banen, så hesten kunne genfinde pusten og slappe af i muskulaturen.

 

Publikum var begejstrede, og der var stor spørgelyst til slut, efter hun havde redet Bohemian, så Cathrine kom til at svare på mange og mangeartede spørgsmål. Og hun brugte hestene til at vise, hvordan hun ville løse de forskellige problemer. Det blev en dejlig aften, hvor publikum fik et godt indtryk af, hvordan Cathrine træner sine ryttere og heste. 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her