< Tilbage

Grand Prix: Man kunne høre en knappenål falde til jorden 08-03-2019 - 19:07

Reportage: Man kunne høre en knappenål falde til jorden, da Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy red deres Grand Prix-program i Boksen. Bagefter eksploderede publikum i klapsalver og pustede nærmest simultant ud med dressurdarlingen Dufour, som red sejren hjem i ECCO Grand Prix CDI4*

Fredag morgen i Jyske Bank Boksen, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring i år fejrer 40-års jubilæum, startede med næsten episk drama, da 17 internationale dressurryttere var samlede i Herning for at dyste om, hvem der skulle ride sejren hjem i ECCO Grand Prix CDI4*.

 

Med et felt, der både talte Cathrine Dufour, Daniel Bachman Andersen og Severo Jurado Lopez var det helt fra start tåkrummende spændende, hvem der ville ride flest point og sejren i Grand Prix hjem.

 

Dagens første ekvipage var spanske Severo Jurado Lopez på Rialto Star. Som om at nervepresset med en start i international Grand Prix ikke var nok, så havde Severo hele to starter på to forskellige heste i dagens Grand Prix, men først skulle han vise den dannede skimmel Rialto Star.

 

Til tonerne af dramatisk filmbetonet musik red åbnede Severo Jurado Lopez ballet med 68.522 point. Det blev til nogle små ærgerlige fejl i piruetter, men til gengæld også med nogle snorlige etter-changementer, som bare sad i skabet.

En Grand Prix- og trickhest
Første dansker på banen var Agnete Kirk Thinggaard på Jo Jo AZ, som red et meget stabilt og rutineret program. Det blev belønnet med flotte 72.087 point og det virkede reelt som om, at Jo Jo AZ elskede at komme ind i spotlysenes skær. Faktisk er Jo Jo AZ lidt af en kunstner, som kan lidt af hvert.

 

–Jo Jo AZ elsker at lave tricks, og han kan eksempelvis lave spanske skridt, sagde Agnete Kirk Thinggaard og fortsatte.

 

–Det er super dejligt at ride Jo Jo AZ i Grand Prix, for vi kender hinanden så godt. Det føles ligesom at tage et par gode, gamle cowboybukser på, og jeg ved, hvor alle hans knapper sidder, uddybede Agnete Kirk Thinggaard.

 

Efter Agnete Kirk Thinggard var de to tyske dressurekvipager Ninja Rathjas med store, hvide Emilio 111 og Rainer Schwiebert på Highline. Tyskerne leverede stabile præstationer og fik henholdsvis 61.696 point og 64.391 point.

 

Et særligt indtryk gjorde den unge svenske rytterinde Marina Mattson på Quatermain, som red sin fuks på en sytråd med de fineste og blideste hjælpere. Quatermain kvitterede med både let og smidig bevægelse, hvor især overgangene fra øgning til passage var helt i top. For sit ridt fik Marina Mattson 65.739 point og en kommentar med på vejen om, at hun helt sikkert har en strålende fremtid inden for dressursporten.

 

På ryggen af Rockstar red Anna Kasprzak et flot og meget stabilt program, som blev belønnet med 73.717 point, hvad der var nok til at give hende en fjerdeplads i dagens Grand Prix. Anna viste overskud og sympatisk ridning ved lige at tage hesten ned i skridt og klappe den et par gange for at finde roen, før hun red op ad midterlinjen.

Her kan du se, hvordan det så ud, da Anna Kasprzak og Rockstar red Grand Prix.

 

 

 

Da Severo Jurado Lopez red på banen for anden gang var det på hoppen Fiontini, som havde sin debut i international Grand Prix dressur. Fiontini vandt Unghestechampionatet i 2015 og siden gjort det rigtig godt på dressurbanerne.

 

Fra sidelinjen holdt hele holdet fra Helgstrand Dressage nøje øje med hver en detalje i Severos program, og hos Andreas Helgstrand, som stod på sidelinjen, veg øjnene ikke fra ekvipagen så meget som et sekund under ridtet. Severo leverede varen og red Fiontini super flot, så hun viste sig let, ubesværet og elegant. Dommerne belønnede ekvipagen med 75.913 point for det flotte ridt, hvad der var nok til at sende Severo og unge Fiontini ind på en samlet tredjeplads.

 

Severo Jurado Lopez og Fiontini forlod banen under enorme klapsalver fra det begejstrede publikum. Der var ingen tvivl – publikum kunne genkende kvalitetsdressur, da de så det udspille sig lige for øjnene af dem. 

 

Efterfølgende fortsatte den opløftede stemning ude på opvarmningsbanen, hvor Severo fik kram og skulderklap fra vennerne på Helgstrand Dressage samt en kommentar fra Andreas Helgstrand om, at ”det var fuldstændig fantastisk ridning.”

 

Severo Jurado Lopez sagde følgende om dagens ridt:

 

–Fiontini er en hoppe med stort H, og vi har vores op – og nedture, men oveskriften er, at hun er super at træne, fordi hun er meget villig og gerne vil lære, sagde Severo Jurado Lopez og fortsatte:

 

–Jeg er kommet i Herning i fem år, og det er det bedste show i løbet af året.

 

Her kan du se, hvordan det så ud, da Severo Jurado Lopez og Fiontini red Grand Prix. 

 

 

Efter en kort pause var det tid til spænde hjelmen og holde vejret sammen med Cathrine Dufour og Attarupgaards Cassidy, som skulle på banen for første gang efter en lang skadespause hos Cassidy.

 

Cathrine Dufour er noget ganske særligt, da hun som en af feltets eneste har uddannet sin hest fra junior til OL-niveau. Da Cathrine Dufour red på banen, blev der så stille i Boksen, at man kunne høre en knappenål falde til jorden. Og Cathrine selv så da også enormt spændt ud før klassen.

 

Her kan du se, hvordan det så ud, da Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy varmede op til Grand Prix.Cathrine red fremragende og leverede dagens bedste tur, selvom Cassidy blev lidt tændt og løb i galopøgningen, blev hun belønnet med 79.065 point, hvad der betød, at hun fik en velfortjent sejr i Grand Prix-klassen.


Efter den sidste parade på midterlinjen eksploderede Boksen i klapsalver og juhu-råb og en yderst lettet og tilfreds Cathrine faldt om halsen på Cassidy. Til tonerne af You Are A Superstar forlod Cathrine Dufour Boksen med det bredeste smil set i mands minde. Efterfølgende sagde Cathrine Dufour følgende om sit ridt:


–Cassidy elsker at komme til Herning. I dag var han meget spændt, hvad man også kunne se på galopøgningen. Til gengæld leverede han noget fremragende arbejde i piaff og passage, og jeg er meget rørt og taknemmelig, sagde Cathrine Dufour.


Her kan du se, hvordan det så ud, da Cathrine Dufour red Grand Prix.
 
 

 

Dagens andenplads blev redet hjem af danske Daniel Bachman Andersen på Blue Hors Don Olymbrio – en sand showhest med både X-factor og udtryk i spandevis. Eksempelvis kan man fremhæve hingstens utroligt muskuløse hals, som samtidig er så smidig. Piaff- og passagearbejdet blev leveret med masser af kraft og skub og det hele så utrolig smidigt og let ud.

 

Daniel Bachman hører også til blandt de ryttere, der får dressursport til at se legende let ud, hvad der måske er med til at forklare, hvorfor publikum elsker ekvipagen. På vej ud af boksen røg hænderne i vejret af ren og skær glæde over det fornemme ridt, og publikum gav også Daniel Bachman Andersen en yderst velfortjent omgang tordenklapsalve efter den flotte og udtryksfulde ridning, han leverede.

 

Dagens sidste ridt blev afsluttet med flotte 78.283 point, hvad der gav Daniel Bachman Andersen en placering lige under Cathrine Dufour.

 

Publikum var en vigtig del af den fede stemning
Netop muligheden for at vurdere de deltagende ryttere blev der lavet en ganske underholdende gimmick ud af forstået på den måde, at publikum kunne være med til såkaldt spectator judging, hvor tilskuerne ved hjælp af en app kunne give deltagerne point. Den, der kom tættest på dommernes vurdering, vandt en gavekort til Nathalie Horsecare. Vinderen blev Cecilie Stadler, der for øjnene af alle tilskuere i Boksen, kunne modtage et gavekort og en krammer, for sin flotte amatørvurdering.

 

På publikumsrækkerne sad også tidligere landsholdsrytter i dressur, Margit Ørum, Bækmarksbro, som havde fundet vej til Herning i dagens anledning.

 

–Der er sket rigtig meget med kvaliteten siden, jeg red på landholdet i 90erne. Niveuaet herinde i dag er imponerende højt, sagde Margit Ørum, som er kommet til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning siden 1980.

 

Også publikum Anette Madsen, Ulfborg, havde besluttet at bruge sin fredag morgen på at se dressursport.

 

–Det er super spændende at komme så tæt på både tophestene og toprytterne, og det er nogle dejlige omgivelser at se dressur i, sagde Anette Madsen.

 

Hurra for Cathrine, Daniel og Severo
Naturligvis skulle dagens vindere kåres og have deres præmier imens publikum glade så med. Cathrine Dufour kom til præmieoverrækkelse med et vinderdækken med skriften ”The Greatest Show,” hvad der både er temaet for aftenens gallashow, men mon ikke også Cathrine Dufour kan sige sig enig med påstanden efter et super fedt program i Boksen.

 

Også de to fantastisk dygtige dressurherrer Daniel Bachman Andersen og Severo Jurado Lopez fik deres præmier og gav et par underholdende æresrunder på to glade heste.

 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her