< Tilbage

60.847 entusiastiske gæster til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning12-03-2023 - 19:27

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning i dagene 8. – 12. marts samledes 60.847 hesteentusiaster fra ind- og udland, og de skabte en fantastisk stemning under eventet, der ikke har sin lige i verden.

Samtlige messehaller og stalde på MCH Messecenter Hernings område er i brug, når avlsforbundet Dansk Varmblod invitere til hingstekåring, internationale spring- og dressurkonkurrencer, gallashow og en gigantisk udstyrsmesse, Hest & Rytter med mere end 250 udstillere. Det var i år 43. gang Dansk Varmblods Hingstekåring blev afviklet i Herning, og det har udviklet sig til et velsmurt event, båret af 350 uundværlige frivillige. De har præsteret ud over al forventning op til under og efter arrangementet.

 

De kommer fra store dele af verden, både tilskuere og ryttere, for at opleve eventet, der ikke har sin lige i hele verden. Det er en enestående kombination af avl og sport, som Dansk Varmblod har skabt, og det skaber respekt, også uden for landets grænser. 

 

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen fra Arden var stolt over det, der blev præsteret af alle involverede igen i år, og han udtaler: ”Jeg glæder mig hvert år til ”Herning”, men jeg glæder mig også til, det er vel overstået. Der skal blot en lille tue til at vælte dette store læs. Og tirsdag, hvor knap 1000 heste var på vej til Herning fra store dele af Europa - så bliver man nervøs. Vi er skrøbelige, sårbare, så vi er lettede, hver gang vi når i mål med arrangementet.” Forbundet, der er båret af knap 3.000 medlemmer, har et budget for Hingstekåringen på 21 millioner.

 

I 2020 tog Dansk Varmblod modig beslutning, og opgraderede dressurkonkurrencerne til 5-stjernet status (højeste, internationale niveau), hvilket indebærer en større økonomisk satsning. Det giver de danske dressurryttere en mulighed for at konkurrere på hjemmebane, som en del af forberedelserne til store, internationale opgaver. I 2022 gik alt op i en højere enhed for dansk dressursport, med en VM-holdguldmedalje netop i Herning. Under lørdag aftens gallashow for fuld hus i Jyske Bank Boxen uddelte MCHs direktør Georg Sørensen ”MCHs Varmblodspris” netop til guldholdet bestående af: Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen. 

 

”Sikke en atmosfære vi skaber her i Herning. Det er ikke ofte rytterne får mulighed for at ride i sådanne rammer, som stedet og publikum skabte omkring Vitamin Well Five Star Grand Prix-klasserne fredag og lørdag. Jeg talte med gæster fra udlandet, som ytrede, at der ikke findes noget lignende i verden. Det kan vi godt være stolte af,” slutter formanden, som samtidig glædede sig over den høje kvalitet blandt de unge hingste til kåring. Det er derfra fremtidig succes på konkurrencebanerne skabes. 

Danmark har dygtige, modige og fremsynede opdrættere og hingsteholdere. Hesteavlen og sporten generere godt 20.000 fuldtidsstillinger, og handel med heste fra Danmark til udlandet er en betydelig økonomi.

 

 Avl og sport på højt niveau

Anført af Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth er der ændret på tidsplanen, idet der i endnu større grad er fokus på at give publikum en oplevelse af både avl og sport alle dage. Det resulterede i, at der var knap 8.000 tilskuere og VIP gæster i Boxen lørdag, samtidig med, at tilskuerpladserne i Krafft Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E var fyldte til bristepunktet. 

”Det er meget positivt og bemærkelsesværdigt, at vi får så mange ind og ser sport. For mig var lørdagen i dagtimerne et absolut højdepunkt. Det var næsten en drøm, der gik i opfyldelse; fantastisk sport og mange glade mennesker. Den satsning vi gjorde, da vi 2020 åbnede med 5-stjernet dressur og mere international sport, syntes jeg gik op i en højere enhed lørdag. Det er jeg virkelig glad for. Det er for mig den største succes under årets arrangement. Den lørdag den gør ”Herning” til noget helt særligt.” 

 

 

Total dansk dominans i dressur

At Danmark er regerende verdensmestre blev meget tydeligt i de internationale dressurklasser, hvor VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth fra Mariager sejrede i Vitamin Well Five Star ECCO Grand Prix fredag sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera opdrættet af Stald Heiline ved Odder. Det var hendes landsholdskollega Nanna Skodborg Merrald fra Vejle som tog sejren i Vitamin Well Five Star Vodskov Bolighus Grand Prix freestyle lørdag med den Dansk Varmblods-kårede avlshingst Blue Hors St. Schufro. 

 

 

 

Hyldest til et særligt succesfuldt par i paradressur

Pararytter Tobias Thorning Jørgensen berørte alles hjerter, da han ved OL i Tokyo sikrede sig dobbelt guld med Dansk Varmblods hoppen Jolene Hill, og efterfølgende gav hende hele æren for resultatet. Parret opnåede 2 individuelle guldmedaljer og 1 sølvmedalje for hold ved VM i paradressur i Herning i august 2022. 

Under lørdag aftens gallashow modtog smukke, charmerende Jolene Hill efter Blue Hors Schufro Hit, opdrættet af Hanne Andreasen og ejet af Signe og Thomas Kirk Kristiansen, Hendes kongelige Højhed, Prinsesse Benediktes Vandrepræmie. Prinsessen, der er protektor for Dansk Varmblod, var selv tilstede og kunne overrække den smukke sølvstatuette til Jolene Hills ejere. De har velvilligt stillet hoppen til rådighed for Tobias, der har gjort det partnerskab til en international succes. Der var stående applaus til Tobias og Jolene Hill. Ved sport 2022 i Herning modtog Tobias Thorning Jørgensen Kulturministerens Parasportspris.

 

"Et hjerteligt tillykke og en stor tak til alle i Dansk Varmblod efter endnu en velgennemført hesteweekend, der igen og for 43. gang formåede at begejstre og imponere os alle med stolte traditioner og flot fornyelse", siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der hæfter sig ved titlen på gallashowet, ’A Sky Full of Stars’, fordi Jyske Bank Boxen netop er bygget til de største stjerner.

"Det var en særlig fornøjelse at overrække MCH’s Varmblodspris til ridesportens største stjerner, VM Guldholdet. Samtidig skal der lyde en meget varm tak til de 250 veloplagte udstillere på messen og de 60.847 besøgende for både handelslyst og en fantastisk stemning, der kunne mærkes overalt i vores haller", lyder det videre fra Georg Sørensen. 

 

 

 

Fakta om Dansk Varmblods Hingstekåring 2023

5 dage med hingstekåring, konkurrenceklasser, show, messe, foredrag mv. 

Over 250 stande fordelt på messens otte haller

975 heste, heraf 590 heste der deltager i de internationale konkurrencer

66 hingste til kåring

Ca. 60.847 besøgende 

150 presseakkrediterede

Mere end 1200 VIP-pladser

350 frivillige hjælpere

1 paramediciner, 1 læge, 1 ambulance

10 dyrlæger og 1 hesteambulance

Ryttere fra 24 lande

 

 

 

 

 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her